Lehdistötiedote: Iloiset Veronmaksajat huolissaan veroremontin kokonaisvaikutuksista pienituloisiin

TIEDOTE / Iloiset Veronmaksajat ry. / Julkaisuvapaa heti

Iloiset Veronmaksajat huolissaan veroremontin kokonaisvaikutuksista pienituloisiin

Hetemäen työryhmän raportissa on kannatettavia ajatuksia verotuksen kehittämisen suhteen. Kokonaisuudessaan vaarana on kuitenkin verorasitusten lisääntyminen pienituloisten keskuudessa, mikä ei ole hyväksyttävää. Työn, pääoman ja kulutuksen verotuksen on pysyttävä jatkossakin tasapainoisena ja oikeudenmukaisena.

Iloiset Veronmaksajat kannattaa asuntolainan korkovähennyksen poistamista, joka lisää oikeudenmukaisuutta omistus- ja vuokra-asujien välillä ja poistaa verovaroin tuetun omaisuuden kartuttamisen, joka suosii pääsääntöisesti hyvätuloisia.

Iloiset Veronmaksajat kannattaa kotitalousvähennyksen puolittamista. Pieni muutos, jonka Hetemäen työryhmä on valmis tekemään, ei poista sitä epäkohtaa, että verovaroin tuetaan tietyn hyvin toimeentulevan väestönosan palvelujen ostamista. Iloiset Veronmaksajat kannattaa muidenkin verovähennysten ja veroetuisuuksien kriittistä tarkastelua.

Iloiset Veronmaksajat vaatii, että veroremonttia tehtäessä veronkorotukset suunnataan niihin ryhmiin, jotka kestävät ne. Näin ollen työn ja pääomatulojen verotuksen tulee olla progressiivista ja progressiota ei pidä lieventää suurimmissa tuloluokissa nykyisestä. Kaikkein pienituloisimpien ansiotulovähennyksen alaraja tulee nostaa 5000 euroon.

Iloiset Veronmaksajat vaatii kulutus- ja energiaverojen suuntaamista niin, että ne vähentävät ympäristökuormitusta. Kulutusverot rasittavat helposti pienituloisia kohtuuttomasti, mikäli niitä ei kohdenneta oikeudenmukaisesti. Iloiset Veronmaksajat kannattaa arvonlisäveronkorotusta siinä tapauksessa, että korotukset kohdistetaan kerskakulutukseen ja kertakäyttökulttuuriin.

Iloiset Veronmaksajat kannattaa yhteisöveron keräämistä valtioverotuksen kautta. Iloiset Veronmaksajat pitää nykyisenlaista valtion ja kunnan erillistä verotusta aikansa eläneenä ja esittää, että verotusta yksinkertaistetaan niin, ettei kunnille synny epätervettä tarvetta kilpailla asukkaista tai yrityksistä verotuksen avulla.

Iloiset Veronmaksajat vaatii, että verotuksesta tulee keskeinen teema vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Iloiset Veronmaksajat linjasivat omat verotavoitteet syyskokouksessa 29.11. Puheenjohtajana jatkaa Minna Ahola (29).

Iloiset veronmaksajat on vuonna 2004 perustettu yhdistys, joka kamppailee verojen ja veroilla rahoitettavan reilun yhteiskunnan puolesta.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.