Palvelujen taso päätettävä ennen veroprosenttia!

Verotuksen tason on määräydyttävä palvelujen tarpeen mukaan eikä päivävastoin. Palvelujen taso ei voi määräytyä ennakkoon päätettyjen verotuottojen mukaan. Iloiset Veronmaksajat ry vaatii, että verovaroin kustannetaan hyvin toimivia peruspalveluja, jotka ovat kaikkien saatavilla asuinpaikasta ja –kunnasta riippumatta. Oikeudenmukainen verotus on hyvinvointivaltion ylläpitämisen lisäksi tärkein tuloeroja tasaava keino.

Hyvinvointivaltiossa on pystyttävä poliittisesti päättämään hyvinvointipalvelujen haluttu vähimmäislaatu ja –saatavuus.  Palveluja on säädeltävä lailla ja ne on tuotettava parhaalla mahdollisella tavalla. Palveluntuotannossa on kuitenkin aina huomioitava se, että julkisesti tuotetuissa palveluissa jokainen verovaroin kerätty euro menee suoraan palvelun järjestämiseen, kun taas ulkoa ostettaessa jokaisella eurolla on tehtävä myös taloudellista voittoa. Verovaroin kerätyt tulot on käytettävä suoraan palvelujen tuottamiseen, vaatii Iloisten Veronmaksajien puheenjohtaja Minna Ahola.

Verotuksen tulee aina olla oikeudenmukaista. Oikeudenmukaisin verotus syntyy progressiivisen verotuksen kautta. Kulutusverojen holtiton korottaminen ansiotulojen keventämisen kompensointikeinona on epäoikeudenmukaista ja lyhytnäköistä politiikkaa. Verojen alentaminen ei yksistään ja suoraan luo yhtään uutta työpaikkaa eikä hyvinvointia, vaan hyvinvointivaltion ylläpitämiseen tarvitaan poliittista ohjausta ja tahtoa.

Veroja on voitava myös nostaa, ja tämän tulee olla seuraavan hallituskauden poliittisessa keskustelussa ja päätöksenteossa yhtenä vaihtoehtona mukana, muistuttaa Ahola. Ansiotulojen verotusta on kevennetty lähes koko 2000-luvun ajan. Tämä ei voi jatkua, mikäli peruspalvelut halutaan taata jokaiselle kansalaiselle asuinpaikasta tai –kunnasta riippumatta.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.