Tiedote: Iloiset Veronmaksajat ry vaatii oikeudenmukaista veroremonttia, ei kompromisseja

Iloiset Veronmaksajat ry ei hyväksy verotusjärjestelmän uudistamista ja harmaaseen talouteen puuttumista tai puuttumatta jättämistä kompromisseina. Verotuksen avulla ylläpidetään elintärkeitä peruspalveluja ja tasataan tulo- sekä hyvinvointieroja. Näiden asioiden ajamista ei hoideta kompromisseilla, vaan tahdolla.

Hallitusneuvotteluista saatujen tietojen mukaan arvonlisäveroa ei olla korottamassa, mutta tiettyihin verovähennysoikeuksiin on tulossa muutoksia. Tämän lisäksi Kokoomus ja RKP ovat torpanneet muiden valmistelemasta harmaan talouden kitkemiseen tähtäävästä paperista olennaiset kohdat.

Arvonlisäverotuksen korottamatta jättäminen on viisasta talous- ja veropolitiikkaa, mutta kokoomus ei voi vaatia tästä vastineeksi harmaan talouden, eli rikollisuuden hyväksymistä. Verovähennysten suhteen on oltava tarkkana ja niiden poistaminen ei saa kurittaa pienituloisia suhteettomasti.

”Verovähennyksiin puuttuminen on uskaliasta, sillä suurinta osaa niiden vaikutuksista ei ole pystytty laskemaan. Verojärjestelmää on kuitenkin voitava kehittää ja sen mukana joudutaan väkisin tekemään myös aina jonkin ryhmän kannalta katsottuna ikäviä päätöksiä. Verovähennysoikeuksia voidaan poistaa niiltä osin, kuin ne kohdentuvat hyvätuloisiin ja vääristävät verotuksen progressiota. Vähennysten poistamisen kautta saadut verotulot voidaan puolestaan käyttää kaikkia hyödyttäviin hyvinvointivaltion palveluihin.” linjaa puheenjohtaja Minna Ahola.

lisätiedot:

Minna Ahola, puheenjohtaja
puh. 040 562 0241
minna.ahola@utu.fi

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.