Iloiset Veronmaksajat ei hyväksy arvonlisäveron korotusta

Hallituksen valmistautuessa helmi-maaliskuun budjettiriiheen, on hyvä muistaa, että pienituloisten kurittaminen ei ole oikeudenmukaista politiikkaa. Arvonlisäveron korottaminen kohdistuisi rankimmin kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin.

”Tasaveron luonteisia veroja on syytä olla korottamatta tässä tilanteessa, jossa tuloerojen kasvu on edelleen arkipäivää”, muistuttaa Iloisten Veronmaksajien puheenjohtaja Minna Salminen. ”Meillä on varaa tehdä verotuksesta oikeudenmukaisempi korottamalla pääomatuloista maksettavaa veroa ja kiristämällä progressiota kaikkein eniten tienaavien osalta.” hän jatkaa.

Iloiset Veronmaksajat kiittelee tällä hallituskaudella aloitettua verotuksen oikeudenmukaistamista, mutta muistuttaa, että tällä saralla on edelleen korjattavaa. ”Solidaarisuusveron kaltaisia kokeiluja voidaan jatkossakin tehdä, mutta olennaisinta on tehdä verotukseen kokonaisremontti. Nyt pitäisi viimein huomioida tulomuotojen muuttuminen. Suurituloisimmat saavat palkkatulojen sijaan pääomatuloja ja niiden verottaminen on jäänyt auttamattomasti jälkeen.” Salminen muistuttaa.

Iloiset Veronmaksajat ry on vuonna 2004 perustettu vapaa kansalaisjärjestö, jonka tarkoitus on muistuttaa verojen hyödyllisyydestä ja se kannattaa hyvinvointivaltion ylläpitämistä riittävin verotuloin.

Yhdistyksen johdossa jatkaa vuonna 2013 puheenjohtaja Minna Salminen (Ahola). Muut johtokunnan jäsenet ovat Petri Honkanen, Anssi Häkkinen, Hannu Ikonen (vpj), Timo Kontio, Otto Köngäs , Pertti Lantta, Rami Lindströn ja Björn Wiemers.

Julkaisuvapaa

Lisätiedot: Minna Salminen puh. 040 5620241

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.