Hyvinvointivaltio ei pysy tyhjästä

Iloiset Veronmaksajat ry on huolissaan Suomen kehityksestä. Veropohjan rappeutuminen on hälyttävää. Varsinkin elinkeinoelämä vaatii yhä lisää hyvityksiä ja helpotuksia, joihin ei oikeasti ole varaa taloudellisesti eikä sosiaalisesti. ”Pohjoismainen hyvinvointivaltio ja hyvinvoinnin taso eivät ole syntyneet tyhjästä, eikä niiden ylläpitäminen ole ilmaista. Ihmiset ovat meitä suomalaisia tyytyväisempiä naapurimaissamme, vaikka niissä verotetaan osin kovemmin. Silti erityisesti meillä viimeiset kaksi vuosikymmentä ovat olleet yhtä hyväosaisten veronkevennysvaatimusta. Näihin vaatimuksiin on lähes poikkeuksetta myös vastattu.” summaa Iloiset Veronmaksajat ry:n puheenjohtaja Minna Salminen.

Iloiset Veronmaksajat tuohtui erityisesti hallituksen yhteisövero- ja osinkoveropäätöksistä. ”Nyt jos koskaan yrityksillä pitäisi olla varaa sitoutua työntekijöihinsä ja palkita heitä. Joulu kun tuli Etelärantaan ajoissa tänä vuonna.” huomauttaa Salminen. ”Lisäksi osinkotulokikkailu ja ansiotulojen muuntaminen pääomatuloiksi on lopetettava tykkänään ja kaikki tulot on saatava verotuksessa samalle viivalle. Tämä on puhtaasti oikeudenmukaisuuskysymys. Se on myös vähimmäisvaatimus sille, että hyvinvointivaltio voidaan säilyttää.”

Ei hallintarekisterin laajennukselle

Iloiset Veronmaksajat vaatii, että hallintarekisteriä ei laajenneta koskemaan kotimaisia sijoituksia. Hallituksen on tehtävä kaikkensa harmaan talouden torjumiseksi ja veropohjan laajentamiseksi. Hallintarekisteri ei ole markkinatalouden sääntöjen mukainen, eikä omistusten piilotus ole päätöksenteon julkisuuden kannalta moraalisesti oikein. ”Miten voidaan samaan aikaan vetää valtionhallinnon isoa yhteiskampanjaa harmaata taloutta vastaan ja toisaalla valmistella uudistusta, joka mahdollistaa miljardiluokan veronkierron? Koko hallintarekisterin voisi lakkauttaa.” järjestön puheenjohtaja Minna Salminen toteaa.

Iloiset Veronmaksajat vaatii oikeudenmukaisuutta verotukseen ja riittävän laajaa ja vakaata veronpohjan ylläpitämistä nyt ja tulevaisuudessa. Tällä hetkellä ne, joilla on eniten, maksavat suhteessa vähiten. ”Eihän se nyt näin voi olla! Hallituksen riveistä vaaditaan vastikkeellisuutta kaikkein heikoimmassa asemassa olevien toimeentuloon, mutta yrityksiltä ei uskalleta vaatia mitään, ei edes yhteiskuntavastuuta. Suomesta tehdään kovaa vauhtia veroparatiisia ja banaanivaltiota. Tätä kehitystä en voi hyväksyä.” päättää puheenjohtaja Salminen.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.